Koos van Grinsven

Hoofdtrainer / Eigenaar

Op mijn 16e kwam ik voor het eerst in aanraking met een vecht- en verdedigingssport: kyung kido. Gegeven door Patrick Baas. Sindsdien weet ik dat vechtsport echt mijn ding is!

Opleiding

In 2009 ben ik afgestudeerd op het ROC sport en bewegen in Amsterdam. Daar volgde ik de specialisatie fitness en vechtsport, Stage heb ik gelopen bij de KLPD (Korps Landelijke Politie Diensten) en bij de Politie Brabant Noord. Bij beide stond het trainen van eenheden op het gebied van veilig handelen centraal.

Mijn uitstroomprofiel bestond uit bewegingsagogie. Daar heb ik onder andere geleerd gymlessen te verzorgen voor speciale doelgroepen zoals: mensen met een beperking, ouderen, gedetineerden, moeilijk opvoedbare kinderen, etc.

Werkervaring

Tijdens mijn studie werkte ik voor React Trainings- en Adviesbureau bij Mark van Dieren. Voor React gaf ik weerbaarheidstrainingen aan kinderen en kickbokslessen bij een jongerencentrum. Ook ben ik regelmatig met Mark mee geweest om te kijken hoe hij zijn agressie- en geweldtrainingen verzorgde.

In het laatste jaar van mijn opleiding liep ik stage bij Mejiro Gym in Amsterdam. Daar trainde ik ongeveer 4 keer in de week en gaf les aan de kindergroep die net van start was gegaan. Voordat ik bij Mejiro gym trainde heb ik een tijdje bij Vos Gym in Amsterdam getraind.

Na mijn schooltijd heb ik als sportleraar in de gevangenis in Vught gewerkt. Daar verzorgde ik de gym- en fitnesslessen voor gedetineerden. In 2010 werd ik door Andy Souwer (meervoudig wereldkampioen kickboksen!) benaderd om kickbokstrainingen voor kinderen te verzorgen in zijn nieuwe sportschool.

Afgelopen jaren heb ik mijn werk als fitnessinstructeur bij het Sportiom gecombineerd met het geven van kickboks- en weerbaarheidstrainingen bij verschillende instellingen en bedrijven en werk ik regelmatig als horecaportier.

Tegenwoordig

Door de groei van KVG kickboksen en weerbaarheid, was het voor mij niet meer mogelijk om als fitnessinstructeur te blijven werken. Nu richt ik mij volledig op het geven van personal training, kickbokstrainingen en weerbaarheidstrainingen. Deze trainingen verzorg ik onder andere voor bedrijven, scholen, personeelsuitjes of vrijgezellenfeesten. Ook ben ik tegenwoordig freelance trainingsacteur bij weerbaarheidstrainingen die o.a. worden gegeven op een TBS kliniek en ik werk nog wel eens als horeca portier.

Door mijn ervaring weet ik dat ieder persoon anders is en op zijn/haar eigen tempo leert. Dit neem ik mee in het geven van mijn lessen. Zo groei je als individu binnen een groep.

Opleiding: 2009 afgestuurd ROC Sport en Bewegen Amsterdam

Werkervaring: React Trainings- en Adviesbureau

Lonneke van Grinsven

Administratie / Assistent trainer

Ik ben Lonneke, 31 jaar, getrouwd met Koos van Grinsven en woon in Berlicum. De administratie, en alles wat daarbij komt kijken, is mijn afdeling. Daarnaast geef ik mee training aan kinderen en volwassenen, en assisteer ik bij het geven van weerbaarheidstrainingen.

 

Vanaf de eerste dag dat KVG kickboksen en weerbaarheid haar deuren opende, was ik erbij. Ik heb de school zien groeien van 6 leden naar de 200 die we nu hebben!

 

Van oorsprong kom ik uit Vught en was kickboksen echt een ver-van-mijn-bed-show, ik kende niemand die het deed laat staan dat ik er ooit naar keek op televisie. Toen ik Koos leerde kennen ben ik me er pas in gaan verdiepen. Eerst door middel van het kijken naar de trainingen en natuurlijk de administratie achter de schermen. Daarna ben ik met de gedachte, “als ik er toch ben, kan ik net zo goed meedoen”, mee gaan trainen.

 

Wat in het begin niet mijn wereld leek, bleek toch wel heel leuk te zijn! Het is lekker intensief, het uur vliegt voorbij en als je klaar bent voel je écht dat je al je spieren hebt gebruikt. Bovendien bouw je een band op met de leden en de sfeer is goed. 

 

Op de fijne manier zoals de lessen worden gegeven, kan je echt groeien als persoon. Sommigen hebben een concreet doel. Naast een fysiek doel (conditie, afvallen etc.), kan dat ook een mentaal doel zijn. Bijvoorbeeld meer vertrouwen in je eigen kunnen en leren vechten cq. opkomen voor jezelf.

 

Ik ben er van overtuigd dat kickboksen een sport is waar iedereen iets uit kan halen, het is ontzettend veelzijdig. Ons team o.l.v. Koos maakt dat het kickboksen voor iedereen toegankelijk is.

 

Tot snel! Osu!

Diona van der Horst

Kickboks- en Personal Trainer

Hoi!

Ik ben Diona van der Horst, 22 jaar en woon in Den Bosch. Tot augustus 2015 liep ik stage bij KVG Kickboksen voor mijn opleiding Sport en Bewegingsleider niveau 2. Deze heb ik afgerond en nu geef ik lessen als volwaardig trainer in Berlicum en in Den Bosch. Daarnaast geef ik Personal training.

Zelf loop ik al jaren mee in de kickbokswereld en beoefen de sport al 14 jaar. Ik ben op mijn 8e begonnen om meer zelfvertrouwen en conditie op te bouwen. Sinds die tijd ben ik nooit meer gestopt met kickboksen. Ik heb veel wedstrijden gevochten en heb er nog steeds heel veel plezier in! 

 

Bij KVG geef ik les aan zowel kinderen als volwassenen. Dat doe ik met veel plezier! Daarnaast geeft ik sinds 2017 les als Personal Trainster. Ik vind deze 1-op-1 trainingen heel leuk om te geven, omdat je samen een band opbouwt en de gestelde doelen sneller worden behaald. Meer informatie over deze training vind je hier

 

Mijn doel als trainster is om iedereen te motiveren, te disciplineren, maar ook veel zelfvertrouwen te laten krijgen. Ik zal ook komend seizoen mijn uiterste best doen om iedereen zijn of haar doelen te laten behalen.

 

Ik wens jullie heel veel sportplezier!

 

Safan Moghal

Stagiaire
Ik ben Safan, ik woon in Berlicum en ben 16 jaar oud. Ik zit op het koning Willem 1 college in Den Bosch waar ik de opleiding Sport & Recreatie volg. 
Ik loop stage bij KVG als assistent trainer ik vind het heel leuk om de mensen een te helpen en train er zelf ook. Ik heb eerst altijd gevoetbald, alleen dat vond ik niet meer zo leuk toen ben ik gaan kickboksen. Ik ben begonnen met kickboksen in december 2015 en ik vind het een super leuke sport!
 
Ik ben blij dat ik bij KVG mag helpen en hoop er veel van te leren. Mijn doel is om alle leden zo goed mogelijk te kunnen helpen en zelf ook beter te worden! 
 

Amé van Zutphen

Assistent trainer
Ik ben Amé van Zutphen, 18 jaar en ik woon in Heeswijk. Na vorig jaar mijn Havo diploma te hebben behaald ben ik momenteel bezig voor mijn VWO. 
 
Ik was vroeger eigenlijk niet zo van het sporten, ik had al heel veel dingen geprobeerd maar nergens vond ik iets waar ik me echt in kon verliezen. Dit bleek uiteindelijk kickboksen te zijn en dit doe ik nu inmiddels bijna 4 jaar. 
 
Het fijne aan kickboksen vind ik dat je even nergens anders aan hoeft te denken, al je focus ligt bij de training en daarnaast is het een intense fysieke uitdaging. Door kickboksen heb ik veel meer zelfvertrouwen gekregen en ben ik er op conditie enorm vooruitgegaan. 
 
Mijn doel als trainer is om te motiveren en te inspireren, ik werk voornamelijk met de kinderen en ik vind het geweldig om ze te zien groeien en passie te ontwikkelen voor het kickboksen. Mijn persoonlijke doel is om het alles uit mezelf te halen en te leren van de mensen om mij heen.
 
Hopelijk zie ik je bij de training, tot snel!

Gijs Qaderi

Assistent trainer

Ik ben Gijs, 17 jaar en ik woon in Berlicum. Ik zit op het Koning Willem 1 College in Den Bosch en volg de opleiding Mobiliteit en Logistiek. 

 

Wat mij het meest aanspreekt aan het kickboksen is dat het een veelzijdige sport is. Iedereen kan gaan kickboksen, of je nou de intentie hebt om af te vallen, gespierder te worden, zelfvertrouwen wilt opbouwen of een betere conditie wilt. Kickboksen is voor elk doel weggelegd.
Zelf ben ik begonnen met kickboksen in 2013/2014. Toen ik de sport echt begon te begrijpen ben ik gestopt met voetballen en heb ik de focus gelegd op kickboksen. Inmiddels ben ik ook een assistent-trainer voor de jongere leden, wat voor mij te gek is. Niet alleen vind ik het leuk om mensen te helpen, daarbij leer ik er zelf ook heel veel van.

 

Ik hou ervan om mezelf uit te dagen, te ontwikkelen, en te verbeteren. Ik vind het mooi om dat ook bij andere mensen te zien.
Mijn doel: ik hoop door goed te trainen en veel ervaring op te doen met de trainingen uiteindelijk wedstrijden te kunnen draaien.

 

Ik hoop dat je nu meer over mij te weten bent gekomen en hopelijk zie ik je bij de volgende training!

Mayra Hellemons

Stagiaire

Hey! Ik ben de nieuwe stagiaire bij KVG en ik zal me even voorstellen.

 

Mijn naam is Mayra, ik ben 17 jaar oud en woon zowel in ’s-Hertogenbosch als in Velddriel. Ik ga naar school in Eindhoven en volg daar de opleiding Sport en Bewegen niveau 4. Zelf train ik al vanaf 2015 bij Koos, ik begon met kickboksen om wat af te vallen, conditie te krijgen en wat nieuws te proberen. Deze sport beviel me al snel, ik kon me er helemaal in laten gaan en tot het uiterste te gaan voor mezelf. Ik viel af en voelde me steeds beter over mezelf. Dit heeft me heel wat zelfvertrouwen gegeven. Verder vond ik het trainen bij Koos altijd super fijn je voelt je gelijk thuis en krijgt echt een band met de anderen. Er is respect tegenover elkaar en je kan je grenzen bij iedereen aangeven, dit vond ik heel prettig vooral tijdens het sparren.  Er wordt op iedereen gelet en iedereen krijg zoveel mogelijk aandacht zodat je kan verbeteren. Nu ik mijn mening heb gegeven over KVG zal ik jullie vertellen wat ik nou precies kom doen.

 

Ik loop 1 dag in de week stage voor mijn opleiding, dit zijn 4 trainingsuren. Ik loop stage op de dinsdagavond in ’s-Hertogenbosch, van 16:30 tot 21:00. Dit betekent dat ik mee les geef aan kinderen en volwassenen. Voor de ouders is het misschien fijn om te weten dat ik heb mijn EHBO-diploma al via school heb behaald. Tijdens mijn stage moet ik steeds meer les gaan geven. Eerst begin ik met het geven van een warming-up of cooling-down, dan halve lessen en zo verder. Ik maak nog een aantal losse opdrachten bij mijn stage zoals het regelen van een evenement aan het einde van het jaar. Ik heb er erg veel zin in en ik hoop jullie ook! Ik ben natuurlijk nog in de leer dus heb je feedback of een goed idee laat me het vooral horen.

 

Hoop jullie te zien bij de training, Osu!